Παρασκευή, Ιανουαρίου 26, 2007

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Φαντάζομαι οι περισσότεροι θα έχετε δεί το τελευταίο matrix. Θα σταθώ στην σκηνή όπου βρίσκονται σε ένα τεράστιο διάδρομο, αριστερά και δεξιά μόνο πόρτες χωρίς εμφανή αρχή και τέλους του διαδρόμου.

Τον τελευταίο καιρό κάπως έτσι νιώθω, περπατώντας σε κάποιον τέτοιο διάδρομο. Έχω ξεχάσει απο που ξεκίνησα και σε ποιά κατεύθυνση βρίσκεται η έξοδος. Μόνο πόρτες διάφορες, τις οποίες ανοίγω, βλέπω το περιεχόμενο τους και φεύγω. Δεν συμμετέχω, δεν προσπαθώ, απλά κοιτάω και φεύγω.

Κόσμος, απόψεις, ιδέες, πρακτικές, νέα άτομα που θέλουν να έρθουν, παλιοί γνωστοί που θέλουν να φύγουν, ανακατατάξεις, νέες ζωές να έρχονται, καινούριες οικογένειες και πολλά πολλά ακόμα βρίσκω πίσω απο τις πόρτες αυτές. Αλλά δεν θέλω να συμμετέχω, απλά να παρατηρώ, χωρίς ενεργή συμμετοχή. Μόνο σε μία θα είμαι ενεργό και σημαντικό μέλος και θα το κάνω με όλη μου την χαρά.

Είναι η πόρτα που βλέπω την προσπάθεια του κολλητού για να δημιουργήσει οικογένεια. Θα έχει την στήριξη μου, τη βοήθεια μου (ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ), και θα είμαι δίπλα του αλλάζοντας τις βέρες.

Στις υπόλοιπες βλέπω απίστευτα πράγματα, ίσως και αυτά που συναντώ πίσω απο κάθε πόρτα να με αποτρέπουν στο να γίνω ενεργό μέλος της ιστορίας τους.

Κολλητοί που αποφασίσανε να τραβήξουνε το δρόμο τους, δική τους η απόφαση δική τους και η επιλογή.

Σχέσεις που τελειώνουν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι κάνουν σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου, ήταν όμως κοινό μυστικό ότι η σχέση αυτή υπήρχε γιατί δεν είχαν κάτι καλύτερο (και οι 2 πλευρές)

Άντρας να την πέφτει στην ξαδέρφη της γυναίκας του και η ξαδέρφη να ζητάει απο μένα (τον άσχετο) βοήθεια για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο σόϊ.

Γυναίκα 30+ (αρκετό όμως +), έχει ξεχάσει το σπόρ (βλέπε σεξ) και παρόλα αυτά να το παίζει ότι είναι το πρώτο θεόμουνο της πρωτεύουσας, πάντα σε σχέση με τα πόσα άτομα την θέλουν. Παρόλα αυτά ζητάει να γίνω ο μπετατζής με το κομπρεσέρ (ευχαριστώ δεν θα πάρω).

Γυναίκες αμέτοχες στο ερωτικό κομμάτι της σχέση τους και παρόλα αυτά να γίνονται κτητικές και ζηλιάρες.

Άντρες χωρίς παιδεία, χωρίς μόρφωση να προσπαθούν απεγνωσμένα να το παίξουν, γιατί έτυχε να διαβάσουν κάποιο άρθρο στην κυριακάτικη εφημερίδα που την αγοράσανε για το dvd.

Κόσμος περίεργος, "αλεξιπτωτιστές" σε σχεσεις, σε επαγγέλματα, σε κοινωνικές ομάδες που νομίζουν ότι πιάσανε τον παπά απο τ'αρχίδια, γιατί είχανε έναν γνωστό και τους έκανε "αλεξιπτωτιστές".

Ακόμα και άτομο που έχει στεναχωρηθεί δεόντως γιατί δεν μπόρεσε να βρεθεί στην δημοπρασία του οίκου Κρίστη!!!! (Θεέ ρίξε μια ματιά εδώ κάτω). Είχε και στο χωριό του (κυριολεκτικά) απο το οποίο ήρθε πριν 15 χρόνια φαμπερζέ. Εκεί που ακόμα άσφαλτο δεν έχει (και δεν έχω κατι με τον τόπο, μην παρεξηγηθώ)

Άτομα που μόλις βρεθούν σε κάποια παρέα, πρέπει να δειχθούν (με ταν Α ή Β τρόπο). Πρέπει να γίνουν το επίκεντρο, γιατί μόνο αυτοί έχουν κάτι να πούνε σοβαρό και μετρημένο. Και προς θεού μην τολμήσεις να αμφισβητήσεις τις απόψεις τους, πως θα μπορούσες άλλωστε? εσύ ένας κοινός θνητός???? Ευχαριστώ αλλά ούτε απο εδώ θα πάρω.

Οπότε το πήρα απόφαση, απέχω σκόπιμα. Εσείς στον τέλειο κόσμο σας και εγώ μόνος μου ( ή με 2-3 άλλους) στον δικό μας τον βλαμμένο κόσμο. Απο τον δικό σας,

Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω


Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2007

THE BURNING CRUSADE (2)



Λοιπόν, βρήκα μια φώτο με το χαμό που γινότανε την τρίτη το βράδυ, έξω απο το κατάστημα στον πεζόδρομο του περιστερίου.
Να ευχαριστήσω την ptwsh, για την φωτογραφία που μας έδωσε
Πραγματικά έχει τεράστια διαφορά να ακούς κάτι απο το να το βλέπεις αποτυπωμένο σε μια φωτογραφία. Απίστευτο να γίνεται τέτοιος χαμός για ένα παιχνίδι.

Αν και χτές, κάνοντας μια βόλτα στο THE MALL, όλα μα όλα τα καταστήματα της πληροφορικής και των video games, είχανε πάρα πολλά αντίτυπα του παιχνιδιού. Οπότε καταλαβαίνω ότι απλά ήτανε μια στρατηγική της εταιρίας για προβολή του παιχνιδιού και μόνο.

'Οπως αναφέρει η ptwsh, στα σχόλια του προηγούμενο Post, έχει δημιουργεί και σύλλογος γυναικών, που είναι ενάντια στο παιχνίδι.

Αν γνωρίζεται και άλλα στοιχεία για το παιχνίδι, γράψτε τα στα σχολεία σας.

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2007

THE BURNING CRUSADE

Ο τίτλος είναι το expansion pack του παιχνιδιού World of worcraft (WOW). Καταρχήν να εξηγήσω για όσους δεν έχουν διαβάσει και δεν ξέρουν τι σημαίνει το παιχνίδι αυτό. Είναι το κορυφαίο παιχνίδι (όχι δικιά μου άποψη μόνο) των τελευταίων χρόνων. Παίζετε μόνο online και ανήκει στην κατηγορία των RPG (Role Playing Games). Κατασκευάστρια εταιρία BLIZZARD.

Τι είναι το παράξενο με το παιχνίδι αυτό? Να σας πώ αμέσως. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ακούω και διαβάζω διάφορα περίεργα για το παιχνίδι αυτό. Είναι η πόρωση η τέλεια. Στην αμερική έχουν δημιουργεί ακόμα και κλινικές για απεξάρτηση απο το παιχνίδι. Στατιστικώς 7-10 που ασχολούντται με το παιχνίδι έχουν κάποια μορφή εξάρτησης έως και σε σημείο να μην τρώνε - κοιμούνται -δουλεύουν - απλά αναπνέυν για το παιχνίδι.

Όλα αυτά μου φάνηκαν κομματάκι υπερβολικά. Σαν παλιός gamer που σέβεται τον εαυτό του αποφάσισα και εγώ να το παρω και να το δοκιμάσω. ¨εχοντας και πολλούς φίλους απο διάφορες χώρες να με προτρέπουν να το δοκιμάσω. Ξεκινώντας με το παιχνίδι κατάλαβα ότι είναι κορυφαίο, απίστευτα γραφικά, εντυπωσιακό game play, μελετημένο σε πολλές λεπτομέρειες και με δυνατότητα να γίνει ακόμα καλύτερο.

Το κόλλημα αν δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις αναμφισβήτητο. Πολλές ώρες ξόδεψα και εγώ μπροστά στην οθόνη. Και έρχεται η ανακοίνωση της εταιρίας για το expansion pack - BURNING CRUSADE, ένας αναβρασμός δημιουργείται ανάμεσα στους οπαδούς του παιχνιδιού για να καταφέρουν να αποκτήσουν κάποιο απο τα λίγα κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν. Διάβαζα στο ιντερνέτ ότι σε μεγάλες πόλεις (Λονδίνο, άμστερνταμ, Παρίσι κ.α.) θα υπάρχουν άνθρωποι της εταιρίας για να υπογράψουν τα αντίγραφα του παιχνιδιού. Οι φίλοι απο μακριά ρωτούσαν εάν έχω κάνει κράτηση και απαντούσα αρνητικά. Σκεφτόμουνα ότι δεν είναι δυνατόν με τόσα μαγαζιά να μην μπορέσω να βρώ έστω 1 κομμάτι, υπολογίζοντας ότι ξέρω την αγορά όπως το ονομά μου. Και σσαν τελευταία λύση είναι και η Online αγορά. Ρώτησα όμως σε κάποια μαγαζιά και όλοι μου λέγανε ότι θα πρέπει να κάνω κράτηση αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να το βρώ.

Ακούγοντας όλα αυτά, φυσικά η αντίδραση δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη απο το να περιμένω να δώ εάν μπορώ να το βρώ στην αγορά χωρίς κράτηση. 16 Ιανουαρίου η επίσημη κυκλοφορία στην ευρώπη.

Ξεκινάω λοιπόν πρωϊ πρωϊ (εεε μην τρελλαθούμε κιόλας, κατά τις 12:30) με στόχο την στουρνάρη για αρχή. Απλά έμεινα άφωνος με ότι συνάντησα, δεν το περίμενα.

Το παιχνίδι εξαφανισμένο, δεν υπάρχει πουθενά (όχι και πουθενά...). Μεγάλα καταστήματ όπως παπασωτηρίου και κάποια άλλα είχαν ανοίξει στις 11:30 το βράδυ, για να πουλήσουν το παιχνίδι (όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες), κόσμος να ρωτάει και να το ψάχνει. Άτομα μικρα & μεγάλα σε ηλικία, εργαζόμενοι με κουστούμια, μέχρι και κάποιον γύρω στα 55 άκουσα να το ζητάει και μην φανταστήτε ότι γινότανε κανάς χαμός, κανονική κίνηση όπως πάντα. Οπότε σκέφτομαι τι θα γινότανε χτές το βράδυ για να εξαφανιστούν τόσα κομμάτια, περί τα 250 ανα μαγαζί και μόνο στην στουρνάρνη αυτά.

Τελικά το βρήκα και το πήρα, αλλά δεν περίμενα τέτοιο αναβρασμό στην ελληνική αγορά για το παιχνίδι. Θεωρούσα ( και το νομίζω ακόμα) ότι είναι λιγοστοί οι gamers στην ελλάδα και εάν κάποιος μετά τα 25-28 αναφέρει ότι είναι gamer (σαν χόμπυ) τον κοιτάνε λές και ήρθε απο άλλο πλανήτη. Ενώ γενικά στην ευρώπη η αντιμετώπιση είναι εντελώς διαφορετική. Gamer σημαίνει ότι είναι μορφωμένος και ψαγμένος γενικά με τους υπολογιστές ή την εκάστοτη κονσόλα, ξέρει τα πάντα γύρω απο το εργαλείο με το οποίο παίζει, να το λύνει και να το δένει χωρίς πολλά πολλά. Είναι κάτι αντίστοιχο με τους οδηγούς αγώνων ταχύτητας. Είναι δυνατόν κάποιος οδηγός να μην ξέρει τα λύνει τα μηχανικά προβλήματα του αυτοκινήτου του ή της μοτοσυκλέτας του? Έτσι είναι και οι gamers, αλλά όταν το λές σε κοιτάζουν με μισό μάτι και οι περισσότεροι λένε: ολόκληρος άντρας και παίζει ακόμα παιχνίδια!!!!!!!! Τεςπα, δεν θα επεκταθώ στο θέμα των gamers γιατί θα πώ και θα γράψω πολλά που σε πολλούς δεν θα αρέσουν.

Μου έκανε πάντως τρομερή έκπληξη (ευχάριστη πάντα) το ότι υπάρχουν τόσοι, όσο για το παιχνίδι σαν παιχνίδι απλά no comments.

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2007

Απίστευτος Διάλογος

Έγινε χτές το πρωϊ, ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα. Ο άντρας εγώ, η γυναίκα..... διαβάστε τη συνέχεια:

-Διεύθυνση Υγείας της νομαρχίας ..........
-Καλημέρα σας
-Πώς μπορώ να σας βοηθήσω?
-Θα ήθελα σας παρακαλώ να με ενημερώσετε για την αναμονή της Γενικής Ιατρικής
-Μπορείτε να καλέσετε ..... μετά τις 12 το μεσημέρι? (ώρα 11:10)
-Δεν έχει έρθει ακόμα ο υπεύθυνος υπάλληλος?
-Όχι όχι κύριε, εγώ είμαι η υπεύθυνη, δεν υπάρχει άλλος
-Τότε γιατί δεν μπορείτε να μου απαντήσετε?
-Πληροφορίες δίνουμε μετά τις 12 και μέχρι τις 2
-Και μέχρι τις 12 τι κάνετε?
-Νομίζω κύριε ότι το ύφος σας δεν ταιριάζει σε μορφωμένο άνθρωπο
(εκεί τα πήρα και άσχημα)
-Δηλ θεωρείτε ότι θα πρέπει να ακούω την κάθε μαλακία που μου πλασάρει ο εκάστοτε ανίδεος?
-Σας παρακαλώ πολύ, να μιλάτε καλύτερα
-Για πές μου, τι κάνεις μέχρι τις 12?
-Δεν είμαι υποχρεωμένη να σου πώ.
-Μέχρι τώρα θα μπορούσες να έχεις πεί τουλάχιστον για 4-5 ειδικότητες και αναλώνεσαι με το ότι δεν μπορείς
-Πληροφορίες αποκλειστικά και μόνο μετά τις 12
-Ωραία και χτές που πήρα κατά τις 12:30 γιατί δεν απαντούσες? Αφού το θέτεις έτσι γιατί χτές δεν ήσουνα στο πόστο σου?
-Δεν είμαι υποχρεωμένη να σου απαντήσω?
-Είσαι και πολύ μάλιστα, βρίσκεσαι εκεί για να εξυπηρετείς τον κόσμο και τους γιατρούς. Δεν θα αφήσω εγώ μια ανεγκέφαλη υπάλληλο να μου καταστρέψει τη ζωή. Κάθε λάθος κίνηση η πληροφορία δικιά σου μπορεί να με φέρει 2-3 χρόνια μακρυά απο την ειδικότητα. Έχεις συνείδηση του τί πρέπει να κάνεις και πόση ευθύνη έχεις εκεί που βρίσκεσαι?
-Πληροφορίες μετά τις 12
-Επιμένεις έτσι? οκ, 12:00 ακριβώς θα πάρω, εάν δεν το σηκώσεις περίμενε καταγγελία ονομαστική γιατί ούτε και χτές απάντησες και μετά τα λέμε απο άλλη σκοπιά
-Γενική Ιατρική μου είπατε??? για να δούμε
-Δεν θέλω τώρα, μετά τις 12. Θα σε έχω στο τηλέφωνο μέχρι τις 2 να αγωνιάς πότε θα πάρω, και για να σε πληροφορήσω η συνομιλία έχει καταγραφεί, οπότε τα λέμε μετά τις 12....κάποια μέρα
-Κύριε, κύριε, μια στιγμή
-Αι σιχτίρ, μπουρούχα

Σάββατο, Ιανουαρίου 06, 2007

Sepolia City

Τώρα θα ρωτήσετε που κολλάει ο τίτλος αυτός? Και τι λόγο έχει να βρίσκεται εδώ? Θα σας εξηγήσω ευθύς αμέσως. Καταρχήν να σημειώσω εδώ ότι είμαι γέννημα θρέμμα σεπολιώτης, αν και στην άκρη της συνοικίας, εδώ μεγάλωσα, εδώ και το σχολείο, τα πρώτα κυνηγητά (για διάφορους λόγους), οι πρώτοι "έρωτες" και άλλα πολλά πρώτα έγιναν όπως είναι φυσικό στα σοκάκια της συνοικίας αυτής.

Το πόστ φυσικά δεν έχει σχέση με μένα και το που και πως μεγάλωσα. Τους τελευταίους μήνες έχω γνωρίσει κάποιες θηλυκές υπάρξεις, για πολλούς και διαφόρους λόγους και κάποιες απλά έτυχε.

Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι 7 στον αριθμό απο αυτές, είχανε κάποιο "δέσιμο" με τα σεπόλια. Κατά τη διάρκεια της γνωριμίας, εκεί που μπαίνουν τα πως τι και γιατί που πότε και αν, μου είπανε ότι στην περιοχή αυτή υπάρχει ο πρώην. Κανένας νύν ή έστω θεωρικά μελλοντικός, μόνο πρώην.

Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο, όχι ότι υπάρχουν 7 πρώην στα σεπόλια, μην τρελαθούμε κιόλας, αλλά το εντυπωσιακό είναι να γνωρίσω τις 7 που έχουνε τους πρώην στα σεπόλια. Στατιστικώς με τον πληθυσμό της αθήνας είναι κάτι ανάλογο σα να έπιασα το τζόκερ (πάλι ανάποδα το έκανα, καλύτερα να κέρδιζα το τζόκερ......., ή ..... για να σκεφτώ......., λές νάναι καλύτερα οι γνωριμίες?????? θα δείξει, ίσως και νάναι).

Εδώ μπαίνει και ένα ακόμα σημείο, όπως λέει και ο λαός "όποιος κάηκε στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι". Σε απλά ελληνικά και με την προϋπόθεση ότι τίθεται τέτοιο θέμα (!!!!!!!) πάλι ξεκινάω τελευταίος απο την poll potision. Έχει καταντήσει γραφικό το θέμα, αλλά πλέον το έχω συνηθίσει. Τεςπα.

Τα σεπόλια δηλαδή είναι η αφετηρία για τις μεγάλες "εντυπώσεις" της ζωής ή το σημείο όπου στρίβουμε (κατά το γυναικείο πληθυσμό) στη γωνία γιατί έχει μόνο πρώην και κανέναν νύν? Μάλλον μόνο σε σειρές (βλέπε "εραστής δυτικών προαστίων") υπάρχει αίσιο τέλος, στην πραγματκότητα το τέλος τραβάει απο την άλλη πλευρά.

Φυσικά το κομβικό σημείο είναι το πως και το γιατί γίνανε πρώην, φταίγανε και οι 7 σεπολιώτες, ήταν συμβιβαστική η κατάληξη ή κάτι άλλο? Μόνο για μία ξέρω μες στις άκρες, αλλά μικρό το δείγμα για να το σχολιάσω. Αλλά και τι να ρωτήσεις? καταρχήν δεν μου αρέσει να κάνω τέτοιες ερωτήσεις και κατα δεύτερον πάντα το νόμισμα έχει δύο πλευρές, φάυλος κύκλος εδώ δεν βγάζεις άκρη.

Εντυπωσιακό πάντως, εάν τύχει και γνωρίσω και όγδοη τότε δεν θα αντέξω και θα ρωτήσω έτσι για το γαμώτο.

Οπότε κοριτσόπουλα ο roupis σας συμβουλεύει: μακριά απο τα σεπόλια γιατί όπως βλέπετε όλοι γίνονται πρώην, είναι ασύμφορο. Αυτό πάντα απο τη γωνία που κοιτάμε εμείς προς τ σεπόλια, γιατί αν μπούμε στην άλλη πλευρά των σεπολιωτών και κοιτάμε των κόσμο, η οπτική γωνία είναι άκρως αντίθετη.

Πρέπει όμως να αναγνωρίσω στα παλικάρια μας ότι οι επιλογές τους ήτανε εξαιρετικές. Και οι 7 είναι υπέροχες, 2 απο αυτές κρατάνε την κορυφή με ελάχιστη διαφορά απο τις υπόλοιπες (προσωπική πάντα άποψη). Και εάν έρπεπε να διαλέξω μια απο τις δύο θα διάλεγα ....... αααα πολλά θέλετε και όλα έτοιμα στο πιάτο, δεν λέει. Πάντως έχουμε γούστο για τα ωραία πράγματα, μας το αναγνωρίζω.

Sepolia city για πολλούς και διαφόρους λόγους και ο κυριότερος για να γνωρίζω εγώ τις γυναίκες που θα έχουνε πρώην στα σεπόλια.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 01, 2007

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Μπήκε λοιπόν και το 2007, για να δούμε τι έχει να μας φέρει. Ελπίζω να είναι καλύτερο απο το 2006 για όλους και σε όλους τους τομείς.

Για μένα άρχισε καλά΄, σύμφωνα με το έθιμο πάντα γιατί πέτυχα (μετά απο πολλά χρόνια) το φλουρί. Ήταν και το πρώτο δώρο για την ονομαστική μου εορτή.

Ελπίζω να συνεχιστεί έτσι για τις υπόλοιπες 300 τόσες μέρες (το άλλο με τον τοτό το ξέρετε?)

Τες πα, χρόνια πολλά σε όλους τους εορταζόμενους (και εμού του ιδίου)

Καλή χρονιά σε όλους σας και ότι επιθυμήτε να το πάθετε

Ότι καλύτερο για το 2007