Κυριακή, Ιανουαρίου 29, 2012

Ακομα τα δυσκολα.....

Ακομα ..... παντα και για πολυ καιρο ακομα στα δυσκολα। Ολη η κοινωνια ειναι πλεον σε απογοητευση। Πολλα εχουν γινει και επονται ακομα και αλλα, αρκετος κοσμος πλεον δεν εχει την ικανοτητα της πληροτητας του καθημερινου μεσημεριανου। Αλλα αυτα ειναι για ολους μας και θα τα ζησουμε θελουμε δεν θελουμε।
Αυτο ομως που ειναι εντυπωσιακο πλεον ειναι η μεγαλη αλλαγη στην νοοτροπια του κοσμου, αυτο κυριως φοβηζει περισσοτερο απο ολα। Το βλεπεις το αισθανεσαι στο καθε σου βημα στην καθημερινοτητα।
Ανθρωποι σκυθρωποι, προβληματισμενοι, απεγνωσμενοι, φοβησμενοι και κυριως εκνευρισμενοι। Ετοιμοι ανα πασα στιγμη να μπλεξουν σε καυγα, ισως για εκτονοση δεν ξερω αλλα το κλιμα στην κοινωνια εχει αλλαξει παρα πολυ।
Με το παραμικρο ο καθενας θελει να δειξει οτι εχει αδικηθει ακομα και στο περπατημα του και δεν θα ανεχτει αλλη καταπιεση και βγαζει ενα απιστευτο θυμο στον συνανθρωπο του।
Ασχημα σημαδια αυτα........, βλεπεις ατομα να εχει αλλαξει τελειως ο χαρακτηρα τους, λες και αυτο ειναι κατι που το προσδιοριζει μονο το κοινωνικοοικονομικο status, συμβαινουν απιστευτα πραγματα.
Απο την αρχη του ετους ακουμε μονο για απιστευτους τσακωμους αναμεσα σε φιλους, ζευγαρια, συνεργατες, συγγενεις......., για απολυσεις για χωρισμους (με η χωρις παιδια, οι δευτεροι φυσικα βρισκονται σε τραγικη κατασταση, δεν το συζητω).........., σπανια να ακουσεις οτι εχει συμβει κατι καλο.
Δηλ επρεπε να γινει ολο αυτο το πανηγυρι για να βγαλει ο καθενας μας τον πραγματικο μας εαυτο και χαρακτηρα?

Οσο ειχαμε δηλ 100-200-500 ευρω περισσοτερα ειχαμε και καλυτερο χαρακτηρα, ενω τωρα φταιει η κυβερνηση, η τροικα, οι γερμανοι η οποιος αλλος για το σκατοχαρακτηρα που βγαζουμε?

Δεν μπορω να τα καταλαβω ολα αυτα. Μηπως τελικα επρεπε να τα παθουμε ολα αυτα γιατι ειχαμε ξεφυγει εντελως σαν εθνος και σαν κοινωνια? Να σταματησουμε επιτελους να βλεπουμε την βιτρινα και να ειμαστε αυτο που δηλωνουμε? Να σταματησει να νομιζει ο καθενας μας οτι η γη γυριζει μονο για μας?

Φυσικα υπαρχει και ο αντιλογος οτι ηταν προσχεδιασμενα, οτι μας πουλησαν και ολα τα σχετικα. Σωστα και αυτα, αλλα εγω αναφερομαι στις συνεπειες και οχι στον γιατι γινανε.
Τελικα αν καταστραφει αυτο το εθνος θα ειναι απο την κακη παστα ανθρωπου που ειμαστε και οχι επειδη ξαφνικα γιναμε φτωχοτεροι. Το ξεραμε και παλαιοτερα οτι ο καθενας κοιταει να φυλαξει τον κωλο του, αλλα τωρα το βλεπουμε ως πρωταρρχικο σημειο και απο ατομα που δεν πιστευαμε ποτε οτι το σκεφτονατι καν.

Και ποσα ακομα εχουμε να δουμε, δεν ειναι τυχαιο οτι η ιστορια μαε δειχνει οτι μετα απο μια μεγαλη αλλαγη στην κοινωνια μας ακολουθει και ενας εμφυλιος. Παντα τρωγομασταν μεταξυ μας, εξου αλλωστε και να μας ενδιαφερει στις καλες εποχες τι εχει ο διπλανος και επρεπε να αποκτησουμε καλυτερο η αν δεν μπορουσαμε τοτε προσπαθουσαμε να καταστρεψουμε το δικο του.

Φοβερα πραγματα με απιστευτο αντικτυπο που αρχησε να φαινεται.

Δεν ξερω που θα μας οδηγησει ολο αυτο, ποσο χαμηλα σε αξιες και ιδανικα θα φτασουμε αλλα το σιγουρο ειναι οτι θαναι πολυ πολυ χαμηλα.

ΚΡΙΜΑ