Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2006

Χρειάζεται τίτλος?

Απλά ξεκίνησα το post, για να γράψω. Δεν ξέρω όμως το τί, υπάρχουν χιλιάδες πράγματα μπερδεμένα στο κεφάλι μου που δημιουργούν ένα σύμπλεγμα απίστευτο. Κάποτε θα πρέπει να τα βάλω σε μια τάξη, αλλά το λέω καμιά δεκαετία και ακόμα δεν το έχω κάνει.

Σε αυτό το διάστημα συμβαίνουν καινούρια πράγματα και καταστάσεις που χώνονται ανάμεσα στα παλιά και γίνεται το έλα να δείς. Είναι κάτι ανάλογο με το tower του υπολογιστή. Πολλά καλώδια (μικρά, μεγάλα, πλατιά, γυριστά) που ενώνουν διάφορα τμήματα, αν τα αφήσεις χύμα τότε και δεν υπάρχει καλός εξαερισμός στο εσωτερικό του tower και κατά δεύτερον αν χρειαστεί να αλλάξεις κάτι στο εσωτερικό σου δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα.

Στην αντίθετη περίπτωση αν τα έχεις συμμαζεμένα και δεμένα τότε και καλύτερο εξαερισμό θα έχεις στο κουτί αλλά και σε όποια αλλαγή στο εσωτερικό του tower δεν θα μας πάρει πάνω απο μερικά λεπτά. Έτσι θα πρέπει να ήτανε και στο μυαλό μου αλλά δυστυχώς υπάρχει τέτοιο μπλέξιμο που γίνεται της κακομοίρας (και όχι της καλομοίρας).

Μιας και αναφέρθηκα στο tower, αποφάσισα να αλλάξω όλα τα εσωτερικά καλώδια (controlers) με τα καινούρια. Ειδικά αυτά των ΑΤΑ είναι πολύ μεγάλα και πλατιά, ενώ τα καινούρια, λεπτά και κυρίως έχουν τα σπασίματα που πρέπει. Όσο για το καλώδιο του floppy διάλεξα νε μεν λεπτό με το σπάσιμο αλλά και neon. Σήμερα σε κάποια στιγμή το απογευματάκι θα τα αλλάξω, περίεργος είμαι να δώ πως θα φαίνεται ο neon controler. Σε κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλω και 2 νέα ανεμιστηράκια. Αν και δεν έχω πρόβλημα υπερθέρμασης, βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους 40-42 βαθμούς, όταν το ελέγχω το βραδάκυ αλλά αν σκεφτώ ότι δουλεύει απο το πρωϊ, είναι μια χαρά.

Έτσι το "μωρό" θα αποκτήσει και neon, ελπίζω να του αρέσει και να μην βάλει τα κλάματα και έχουμε προβλήματα. Θα γράψω εντυπώσεις μετά τις αλλαγές.

3 Comments:

At 10:19 π.μ., Blogger Nemertes said...

Επί του ΑΤΑ. Στην περίπτωση που θα αποφασίσεις να βάλεις σκληρό SATA -με το νέο λεπτό καλώδιο, πανέμορφο και πανηλίθιο μαζί- σε σύστημα με ΑΤΑ...επικοινώνησε με τον ΘΕΟ...Ορισμένες φορές αναρωτιέμαι αν οι βελτιώσεις, πραγματικά βελτιώνουν...

 
At 12:51 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εχω και κάτι κορδελίτσες χάρμα να σου στείλω.Κουκλί θα γίνει!!

 
At 1:25 μ.μ., Blogger roupis said...

Nemertes: δυστυχώς το ξέρω αρκετά καλά , αλλά ευτυχώς όταν έβαλα τον δικό μου δούλεψε με την μία και χωρίς πρόβλημα.

Έτσι σε μένα ΑΤΑ & ΣΑΤΑ δουλεύουν σε πλήρη αρμονία (μέχρι στιγμής τουλάχιστον)

GALAXIAS: στείλε, τι το σκέφτεσαι? και φιογκάκια αν υπάρχουν, μυν τσιγκουνεύεσαι

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home