Σάββατο, Ιουνίου 10, 2006

ΒΑΡΕΘΗΚΑ.....

Βαρέθηκα το δήθεν, το ψεύτικο, το υποκριτικό στυλάκι που επίμονα προσπαθούν να περάσουν μερικοί. Έχουν και την απαίτηση να το βάλουν σε ανάλογο περιτύλιγμα και σε κάθε αντίδραση να στο πλασάρουν.

"Δεν θέλω να λέω ψέματα, είμαι αληθινή και εκεί οφείλεται η συνπεριγορά μου, έτσι είμαι και σε όποιον αρέσω" και τα σχετικά γνωστά.

Θέλουν πιστεύεις οτι και να πλασάρουν, χωρίς να εμπιστεύεσαι την κρίση σου και τις εμπειρίες της ζωής, να καταπίνεις αμάσητο οτι σου δίνουν, να μην κριτικάρεις ποτέ ούτε λόγια ούτε πράξεις τους. Να μην αμφισβητήσεις ούτε χιλιοστό απο την θεωρία που τόσο έντονα θέλουν να περάσουν σαν στάση ζωής, ασχέτως που βλέπεις οτι στην πράξη τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και δεν έχουν καμία σχέση με την θεωρία που σου βομβαρδίζουν τον εγκέφαλο.

Να είσαι εκεί μόνο να δίνεις, χωρίς να ζητάς τίποτα, χωρίς να μπορείς να πείς μια λέξη είτε να κάνεις κάτι διαφορετικό απο την υποτιθέμενη θεωρία που πλασάρουν. Απο την άλλη πλευρά θα πρέπει να μην αντιδράσεις στις κρίσεις και κατακρίσεις που σου γίνονται σε καθημερινή βάση. Να είσαι δηλαδή άβουλος, υπομονετικός, αμίλητος, χωρίς προσωπικότητα και χαρακτήρα. Αλλά στο ρόλο σου σαν σεξουαλικό αντικείμενο να είσαι πάντα σε υψηλό επίπεδο.

Ευχαριστώ αλλά εγώ προσωπικά δεν θα πάρω. Ίσως σε κάποιο φυσιολογικό άτομο να έκανα την προσπάθεια να εξηγήσω και να βοηθήσω να αλλάξει τρόπο σκέψης.

Αλλά σε σένα που βαδίζεις γοργά για τα 35, αγάμητη τα τελευταία 3 χρόνια, που ακόμη και τώρα κρύβεσαι πίσω απο το όνομα του μπαμπά και τα λεφτά του (αν υπάρχουν και αυτά), που δεν έχεις κάνει τίποτα απολύτως μόνη σου στη ζωή, που δεν είσαι ικανή να κρατήσεις έστω και μια φιλία, που πάντα οι άλλοι σου δημιουργούν προβλήματα και εσύ είσαι τέλεια (σε λάθος εποχή ζείς μάλλον), που μας έχεις πρήξει με την γαλαζοαίματη καταγωγή σου, άβυζη και άκωλη, που δεν είσαι ικανή να συζητήσεις έστω και για το πιό μικρό και απλό κοινωνικό πρόβλημα ή φαινόμενο, δεν θα μπώ κάν στο κόπο να ασχοληθώ.

Στρίβω διακρητικά στην επόμενη γωνία και θα παραμείνω στον μικροκοσμό μου που είναι όμως πέρα για πέρα αληθινός και πραγματικός.

Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.

5 Comments:

At 9:32 μ.μ., Blogger So_Far said...

Για να είσαι τόσο σκληρός κάποιο λόγο θα έχεις. Αν μπορείς να αντιστέκεσαι ( ειδικά αν υπάρχει και χρήμα από το μπαμπά ) τότε σε συγχαίρω...
Υ.Γ. Αυτό το "με τα λεφτά του μπαμπά" το τονίζω ιδιαίτερα γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Όποιος λοιπόν έχει την αξιοπρέπεια να μην πλανηθεί και γοητευτεί από το κενό περιεχομένου πακέτο, είναι αν μη τί άλλο άξιος συγχαρητηρίων. Καλό βράδυ και μην τσαντίζεσαι!

 
At 3:00 μ.μ., Blogger Η Μικρή Ολλανδέζα said...

Φυσικά να μην πάρεις. Καλύτερα να παίρνουν δρόμο οι πρωϊνοί για να μένει χώρος για τους καινούργιους.
Και θα διαφωνίσω με τον/την so_far. Να τσαντίζεσαι και να βρίζεις και να μην μασας και καθόλου.

 
At 3:45 μ.μ., Blogger roupis said...

@so_far: το προσπαθώ να μην τσαντιζομαι αλλα δεν μου βγαίνει, ειδικά όταν βλέπω απο ανέραστα ακοινόνητα & άσχετα με τη ζωή άτομα να με θεωρούν κτήμα τους!!!

@μικρή ολλανδέζα: δυστηχώς και οι καινούργιοι να έρθουν δεν θα μπορέσουν αν ασπαστούν την φιλοσοφία μου, οτι όλα στη ζωή είναι απλά αρκεί να το θέλουμε. Προτιμούν όμως τα περίεργα τα μπερδεμένα και τα δήθεν. Ελάχιστοι ασπάζονται την θεωρία μου.

 
At 10:55 π.μ., Blogger ptwsh said...

join the club

 
At 8:08 μ.μ., Blogger Ναταλία said...

Και πόσες φορές θα το πεις ακόμα.....

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home