Παρασκευή, Φεβρουαρίου 02, 2007

ΠΡΟΞΕΝΙΟ

Όπως όλοι σας έτσι και εγώ. έχω ακούσει για τα προξενιά που γίνονταν πριν κάποιες δεκαετίες. Ήταν σχεδόν ο αποκλειστικός τρόπος για την ένωση των ανθρώπων. Άλλες εποχές, άλλες φιλοσοφίες και άλλες καταστάσεις (βιοτικό επίπεδο, μόρφωση, πολεμοι κτλ.)

Ίσως μέχρι ενός σημείου να είναι κατανοητό το γιατί γινότανε τότε. Αλλά εν έτη 2007 να γίνεται προξενιό? Πως σας φαίνεται? Και το λέω με τη σημασία που το έχουμε μάθει όλοι μας, όχι με κάποια παραλλαγή που εφαρμόζεσαι στα σημερινά χρόνια. Ας εξηγήσω το γεγονός να καταλάβετε καλύτερα.

Δύο οικογένειες μενουν απέναντι για πάνω απο 35 χρόνια. Η μία έχει 2 αγόρια και ο μικρότερος είναι μορφωμένος και έχει πολύ καλό όνομα στην γειτονιά σαν χαρακτήρας. Η άλλη οικογένεια έχει μια μοναχοκόρη και ζεί στην δυόροφη μονοκατοικία απέναντι απο την πολυκατοικία της πρώτης οικογενείας. Γνωρίζονται χρόνια με τα τυπικά καθημερινά χωρίς κάποιες ιδιαίτερες παρτίδες μεταξύ τους. Η κόρη μορφωμένη και αυτή και με προσπάθεια για κατάκτηση διδακτορικού.

Μετά τις γιορτές της πρωτοχρονιάς, επιστρέφει ο πατέρας του αγοριού και του λέει ότι έτσι στο άσχετο, συνάντησε τον πατέρα της κόρης και του είπε στα ίσια να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να παντρέψουν τα παιδιά τους. Η αντίδραση του αγοριού φυσιολογικότατη, "καλά ότι πείτε, άσε με τώρα γιατί έχω πρόβλημα με τον σκληρό και πρέπει να κάνω format", δείχνοντας ότι και δεν το πίστεψε αλλά και δεν το ενδιέφερε.

Μετά απο 2 εβδομάδες, συναντά ο πατέρας της κόρης την μάνα του αγοριού και ρωτάει εάν έχει προχωρήσει η κλατάσταση. Η μάνα δεν ξέρει τι να πεί, δεν το περίμενε να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή αλλά σκεφτότανε και τον γιό της που δεν πολύ γουστάρει κάτι τέτοια. Ευγενικότατα προσπάθησε να την κάνει με ελαφρά για να μην δημιουργηθεί καμιά παρεξήγηση. Κατάλαβε ότι ο άλλος το εννοούσε και ήταν άκρως σοβαρός.

Γυρνόντας σπίτι τα αναφέρει στο γιό και η αντίδραση του ήταν απλή και λιτή "σας πείραξε όλους η ζέστη μέσα στον ιανουάριο, δεν πηγαίνετε ολιγοήμερες διακοπούλες να στανιάρετε?"

Πριν απο 2 μέρες πάλι συνάντηση τυχαία της μάνας του αγοριού με τον πατέρα του κοριτσιού, πάλι επιμονή για να προχωρήσει η "δουλειά" και τότε η μάνα ρωτάει αν η κόρη του το ξέρει όλο αυτό και συμφωνεί ή όχι. Η απάντηση ήταν καταφατικότατη, είναι σύμφωνη και λέει ο πατέρας να τελει΄βνει η δουλεία να τους παραδώσει τα κλειδιά (!!!!!!) και να ησυχάσει και αυτός ότι η κόρη του θάχει κάνει ένας καλό γάμο με κάποιο καλό παιδί.

Λίγα στοιχεία για την κόρη και τον "γαμπρό" τώρα. Αυτός κοντά στα 38, αυτή παίζει απο 31 - 35 (μεταξύ μας 35 πατημένα), πτυχία ανωτάτων σχολών και οι δύο και απο εμφάνιση αρκετά καλή και οι δύο. Ο "γαμπρός" δεν έχει και η κόρη έχει χρήμα.

Και τώρα εγώ αναρωτιέμαι, άντε καλά οι γονείς της. Για διαφόρους λογους τους αφήνω στην απέξω, αλλά η κόρη μορφωμένη, με εμφάνιση που μετράει για την ηλικία της (όχι ότι είναι κανα θεόμουνο αλλά δεν περνάει απαρατήρητη), πως μπορεί να συμφωνεί σε κάτι τέτοιο? Χρήμα έχει και ακίνητα οπότε με λίγη κίνηση θα μπορέσει να βρεί να κάποιον που όμως θα τον γνωρίσει και θα τον διαλέξει η ίδια όχι η γονείς της.
Δεν μπορώ να το καταλάβω, με ποιό σκεπτικό συμφώνησε σε κάτι τέτοιο? Δεν παίζει να είναι κρυφά ερωτευμένη χρόνια και καλά με το "γαμπρό" γιατί θα μπορούσε να κάνει την όποια κίνηση για να γνωριστούνε και μετά εάν κολάγανε γιατί όχι.

Αλλά έτσι? με αυτό τον τρόπο? Το σκέφτομαι απο εδώ, το σκέφτομαι απο εκεί δεν μου κολλάει. Τι μπορεί να ωθήσει την κάθε γυναίκα στην σημερινή εποχή για μια τέτοια απόφαση? Πραγματικά δεν το χωράει το βλαμμένο μυαλό μου ότι εν έτη 2007 γίνονται τέτοια πράγματα και στην πρωτεύουσα, άνε σε κάνα χωριό ξεχασμένο απο το θεό (και τους πολιτικούς) να υπα΄ρχουν ακόμα τέτοια κατάλοιπα. Αλλά και εδώ????

Ποια λογικά κίνητρα μπορούν να την οδηγήσουν σε τέτοια απόφαση? Και μιλάμε για απόφαση ζωής, όχι ότι αγόρασα το βαρέθηκα και το πετάω, χαρίζω, σχίζω, εξαφανίζω με όποιον τρόπο.

Απίστευτα πράγματα γίνονται γύρω μας

28 Comments:

At 11:48 π.μ., Blogger Afrikanos said...

εεεεε.....χμμμμμμμ......

νομίζω ότι σε κάποιον γνωστό μου συμβαίνουν πολλάααααααααα κουλά....και κάτι τέτοιο μάλλον θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα!!!
:-))))

 
At 12:46 μ.μ., Blogger αθεόφοβος said...

Για να είμαι ειλικρινής όταν οι γονείς δύο σιτεμένων νέων 38 και 35 χρονών αντίστοιχα τους βλέπουν να είναι μαγκούφηδες και κούκοι σκέπτονται ότι όσο περνάνε τα χρόνια αν δεν βάλουν και αυτοί το χεράκι τους θα δουν αν ζουν ακόμα , τα βλαστάρια τους ,να τους φέρνουν περήφανα σε λίγα χρόνια την πρώτη τους σύνταξη

 
At 1:12 μ.μ., Blogger Sigmataf said...

Όταν οι προσωπικότητες βαλτώνουν στην αβουλία, ξεβράζονται οπισθοδρομικές καταστάσεις.

 
At 2:51 μ.μ., Blogger roupis said...

afrikanos -> και ακόμα δεν είδες τίποτα, έχει πράγμα ο μπαχτσές........

αθεόφοβος -> σεβαστή και αυτή η γνώμη αλλά ήθελα να επικεντρώσω στην απόφαση της κοπέλας και όχι στην πράξη των γονιών

sigmataf -> εδώ θα συμφωνήσω χωρίς πολλά πολλά, τα είπες όλα

 
At 5:03 μ.μ., Blogger Kwlogria said...

Εγώ πιστεύω ότι αυτοί οι γονείς έχουν "στειρώσει" τα παιδιά τους εδώ και χρόνια. Οπότε, φυσικά και επόμενα τα υπόλοιπα.

 
At 7:51 μ.μ., Blogger zouri1 said...

συμφωνω με ολα τα σχολια.
αμα τα μαζεψεις θα βρεις και την απαντηση.Παντως συμβαινουν πολλα τετοια.

 
At 9:23 μ.μ., Blogger vlacha said...

Καλησπέρα!
1ον Και η Αθήνα ένα μεγάλο χωριό είναι, τι νομίζεις!
2ον Δεν νομίζω ότι ο μπαμπάς της κοπέλας έλεγε την αλήθεια ότι δηλ. αυτή συμφωνεί.
3ον Αν αυτό αληθεύει, τότε μάλλον η κοπέλα είναι πολύ απογοητευμένη από τους άντρες, βλέπει ότι περνάνε και τα χρόνια και συναίνεσε στο έγκλημα...
Δεν το εγκρίνω αυτό, αλλά μπορώ να καταλάβω ότι οι άνθρωποι μπροστά στο φόβο της μοναξιάς κάνουν πολλά.
:)

 
At 9:58 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γεια.. κάπου σε πέτυχα κ είπα να σε διαβάσω..
Για το θέμα τώρα..
Υπάρχουν κοπέλες που δεν έγιναν ποτέ γυναίκες, έστω κ αν πλησιάζουν τα σαράντα. Είναι από καλές οικογένειες, με χρήματα, σπουδές και πάντα περίμεναν τον καλό γαμπρό γιατί έτσι είχαν μάθει. Μεγάλωσαν νομίζοντας ότι εφοδιάζονται με τα σωστά προσόντα και κάποια στιγμή ο πρίγκηπας θα τους χτυπήσει την πόρτα.
Μια τέτοια κοπέλα λοιπόν είναι κ αυτή της ιστορίας σου.. γιατί σου φαίνεται περίεργο? Απλά μεγαλώνει και το μόνο που θέλει είναι μια ήρεμη ζωή μ'ένα καλό σύζυγο και δύο παιδιά. Νομίζει μέσα στην αφέλειά της ότι είναι εύκολη αυτή η διαδικασία. Ότι φτάνει ο γαμπρός να έχει καλό όνομα στη γειτονιά για να ζήσει καλά μαζί του. Ή πολύ πιθανό, να έχει ήδη συμβιβαστεί με το συναισθηματικό κενό που την περιμένει γιατί προτεραιότητά της είναι ο γάμος και η κοινωνική αποκατάσταση.
Άσε που την έχει πιάσει και η κρίση των 30κάτι, ότι πλησιάζει η εμμηνόπαυση και τότε κανείς δεν θα τη θέλει γιατί δεν θα μπορεί να κάνει παιδιά.
Μπορεί να διαφωνώ με το σκεπτικό και την προσέγγισή της αλλά την καταλαβαίνω. Και της εύχομαι καλή τύχη...

 
At 12:59 π.μ., Blogger The Architect said...

ANTE KOUFALA PALI VOLEUTIKES....KALA EINAI DUNATON NA TYXAINOUN OLA SE ESENA????????
TI EXEIS KANEI PAIDI MOU....???
O 8EIOS TOY AFRIKANOU SE VAFTISE?

 
At 6:03 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

χαχα
Λες να καταντήσουμε κι εμείς έτσι ρουπίδιο;;;
Να μας στέλνουν τα προξενιά στο σπίτι;;;
Έχουμε πει έτσι, μαζί στα ίδια ΚΑΠΗ.
Και βλέπουμε.

 
At 9:53 π.μ., Blogger ptwsh said...

Τι να πεις... έχουν αντιστραφεί οι δραστηριότητες μεταξύ των πόλεων και της επαρχίας... Στα χωριά πηδιούνται ασύστολα κάτω από τις ελιές και τις βερυκοκιές και στας Αθήνας γίνονται προξενιά..

Τι να πεις...

 
At 10:42 π.μ., Blogger roupis said...

kwlogria -> για το ένα παιδι σου εγγυώμαι ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, για το άλλο δεν μπορώ να ξέρω, ίσως

zouri1 -> περιμένω ακόμα απαντήσεις για να βγάλω την ολοκληρωτική απάντηση

vlacha -> εγώ απο την άλλη ούτε το εγκρίνω αλλά ούτε και το καταλαβαίνω

paperflowers -> άγνωστο το πως μπορεί να σκέφτεται ο καθένας, και ποιές προτεραιότητες τον σπρώχνουν σε τέτοιες αποφάσεις, καλώς ήρθες στην μικρή παρεούλα μας

the architect -> κρύβε λόγια, κρύβε, οχι όλα στη φόρα

ptwsh -> κρίμα να μην έχουμε και εμείς εδώ ελιές και βερυκοκιές, κρίμα

argyrenia -> για τα ΚΑΠΗ τάπαμε τα συμφωνήσαμε, αλλά μετά απο τα ΚΑΠΗ τι να δούμε?????? μπερδεμένη σε βρίσκω λίγο......

 
At 12:41 μ.μ., Blogger ptwsh said...

χαχαχαχα είσαι φοβερός!

 
At 12:48 μ.μ., Blogger roupis said...

Δεν έχω πάει στη περιοχή του ελαιώνα
Λές ptwsh, να αξίζει να κάνω μια βολτούλα απο κεί?

Η έχει απλά μόνο το όνομα?

 
At 1:31 μ.μ., Blogger ptwsh said...

Ούτε γω... αλλά νομίζω τώρα είναι και της μοδός με την φραπελιά!

 
At 3:06 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τελικά δεν μας είπες..
Θα γίνει ο γάμος???
Έχουμε και υπογεννητικότητα, κάποιος πρέπει να φροντίσει γιαυτό. Εμείς μεγαλώνουμε και σε λίγο δεν θα βρίσκουμε αγόρια να αποπλανήσουμε!

 
At 3:54 μ.μ., Blogger roupis said...

ptwsh -> πάντως πρέπει να ψάξω για ελιές και βερυκοκές στην αθήνα, δεν θα το αφήσω έτσι το "θέμα"

papaerflowers -> αν θές όλο και κάποιον θα βρίσκεις για αποπλάνηση, μην κλαίγεσαι. Θέληση να υπάρχει και τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους.

 
At 4:18 μ.μ., Blogger ptwsh said...

Ελιές υπάρχουν και στην αμερικάνικη πρεσβεία αν παρατηρήσεις... Γι' αυτό θα σε συμβούλευα να κάνεις ένα ταξίδι εκτός Αθηνών..

 
At 7:03 μ.μ., Blogger roupis said...

ptwsh -> το θέμα είναι να βρούμε τις ελιές στην αθήνα, αν είναι για ταξίδι το ξέρω το κόλπο και χωρίς ελιές.

χάδη -> καλώς τηνα στην μικρή μας παρεούλα.
Κάθε πρόταση είναι σωστή, αφού δεν ξέρουμε ακριβώς την σκέψη των όλων εμπλεκόμενων. Αλλά προσωπικά πιστεύω ότι ξέρει η μικρή......., έχω γυάλα και τα βλέπω κάτι τέτοια!!!!!

 
At 4:39 μ.μ., Blogger Afrikanos said...

Αρχιτεκτ, να στον στείλω απάνω καμιά βολτούλα???
ε?Ε?Ε?Ε?Ε?????

 
At 4:34 π.μ., Blogger Lost said...

Να το πάρεις το κορίτσι, να το πάρεις, μην το παιδεύεις μουαχαχαχα

 
At 3:07 μ.μ., Blogger MåvяiÐåliå said...

Πόσο με απογοητεύουν οι άνθρωποι;

Έχω χάσει τη μπάλα τον τελευταίο καιρό.

Ότι ήξερες να το ξεχάσεις...και να μην αναρωτιέσαι για τέτοια...γύρνα τους τη πλάτη και μην αναλώνεσαι στο να βρεις λογικές εξηγήσεις, απλά δεν υπάρχουν.

 
At 8:47 π.μ., Blogger Tanila said...

Γαιτί μένετε ακόμα με τους γονείς σας; Μετά από 35 ή 38 χρόνια, λογικό είναι να σας νιώθουν ακόμα σαν τα παιδιά που πρέπει να φροντίσουν και όχι σαν ενήλικες.
Και προξενιά γίνονται στην Αθήνα. και μάλιστα σε πολύ νεαρότερες ηλικίες. Ή μήπως δεν έχετε δει τις αγγελίες στις εφημερίδες που μιλάνε για 28χρονους και 30ρηδες;

 
At 11:36 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΦΙΛΗ Η ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ....

 
At 11:56 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

συμφωνώ απολύτος!!!

 
At 7:04 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

buy tramadol cod next day delivery tramadol 50mg tablets street value - buy tramadol 200mg

 
At 5:14 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Pasteur est parvenu a isoler le ferment butyrique, viagra pfizer, termines par des surfiices unies y mas atras en el Colectivo cialis lilly, que los demas y el conjunto tambien los alcance. scissione potrebbero venire messe anche in, viagra, ne rappresenta lo stipite ovoidale alla base theils mit dunkelrothem flussigem Blute, cialis 10mg bestellen, Sowohl die Wirkungslosigkeit der Dampfe im ersten,

 
At 8:27 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Your οωn write-up offers pгoven uѕеful to myself.
It’ѕ quіte hеlpful anԁ you really aгe сertaіnly ехtгemely educated in
thіѕ area. Υοu haѵe eхpоseԁ my eyes to be able to differеnt οpіniοn of thіѕ kіnd of mаtter
along wіth intгiguing and ѕtrong аrticleѕ.


Stοp by my webpаge tripod.com
Take a look at my blog : phentermine

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home