Κυριακή, Μαΐου 21, 2006

Η severina και η νοοτροπία τους.

Όλες αυτές τις μέρες ακούγονταν διάφορα για την severina και την sexy παρουσία της. Πολλές φορές έγινε λόγος και για τις γυμνές φωτογραφίες όπως και για το ερωτικό video που έχει εμφανιστεί στο διαδύκτιο, αρκετό καιρό πρίν.

Έχω περάσει αρκετά χρόνια στην χώρα αυτή λόγω σπουδών και είμαι σε θέση να ξέρω κάποια πράγματα γιατί γίνονται.

Το κύριο κίνητρο κυρίως για τις τραγουδίστριες, ώστε να βγαίνουν τέτοια θέματα στον κόσμο είναι ένα και μόνο: ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.

Και είναι φυσικό για κάποιον που ξέρει τα πράγματα καλά για την χώρα τους, να δεί την severina να εκπροσωπεί την κροατία. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η σερβία ή η βοσνία. Μετα το video που κυκλοφόρησε στο διαδύκτιο, η severina έγινε πρώτη μούρη, πρώτο θέμα στις εφημερίδες, στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Υπάρχει μια δικαστική διαμάχη για το συγκεκριμένο θέμα που κρατάει μήνες και φυσικά έχει σαν αποτέλεσμα όπου πας και όπου γυρίσεις να ακούς για το θέμα αυτό. Οπότε καταλαβαίνετε πόσα θα έπρεπε να ξοδέψει για να κάνει μια τέτοια διαφήμιση αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια. Της είναι αρκετά πιο εύκολο να βγάλει το video με τις ερωτικές της στιγμές για να ασχοληθεί όλος ο κόσμος μαζί της.

Φυσικά η severina δεν είναι καμιά άγνωστη στην χώρα της. Απλα υπήρχε ένα μεγάλο διάστημα χωρίς κάποια δισκογραφική δουλειά και φυσικό είναι να μείνει κάπως πίσω, οπότε έπρεπε να βρεί τρόπο για να μείνει στην επιφάνεια. Είναι κάτι άλλωστε που σε όλα τα τμήματα της πρώην Γιουγκοσλαβίας το έχουν δοκιμάσει αρκετοί καλλιτέχνες με άκρως επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Αντίστοιχο παράδειγμα (κοντινό) υπάρχει και με μια άλλη τραγουδίστρια: Goca Trzan, η οποία μετά απο μια επιτυχημένη πορεία με το συγκρότημα TAP 011, ακολούθησε solo καριέρα, αρκετά επιτυχημένη και αυτή. Σε μια περίοδο όμως χωρίς δισκογραφική δουλειά ακολούθησε το ίδιο παράδειγμα.

Το θέμα ξεκίνησε λίγο μετά την περσινή Eurovision, λέγεται ότι είχε σχέση με τον Zeljko Joksimovic (περσινό εκπρόσωπο της σερβίας). Οπότε κατά τον ιούνιο βγαίνει σε μια σερβική εφημερίδα, την BLIC, και δηλώνει: Χωρίζω με τον zeljko μετα απο 4 μήνες γιατι ο zeljko την έχει μικρή και μαλακή!!!!!!! Περιτό να αναφέρω ότι ήταν πρωτοσέλιδο η δήλωση της.

Μετά απο αυτό, εμφανίζεται στο διαγωνισμό της Budva (που γίνεται κάθε χρόνο στη χώρα τους, με σκοπό απονομή βραβίων και προώθηση νέων δίσκων). Εκεί η goca κάνει ένα show, σε ένα απο τα τραγούδια της, με μια χορεύτρια με το όνομα jovana άκρως ερωτικό και λεσβιακό, με συνέπεια να γίνει ένα απο τα top θέματα συζήτησης σε όλους τους χώρους.

Κανά δυό εβδομάδες μετά, σε μια συνέντευξη με κάποιο δημοσιογράφο αναφέρει: αυτό που έκανα εγώ με την jovana δεν είναι τίποτα, έχετε δεί τι κάνουνε όλες οι κοπέλες σε διάφορα party? τον τρόπο που χορεύουν και σοκάρουν τους υπολοίπους? (για όσους γνωρίζουν την γλώσσα όλη η συνέντευξη είναι εδώ).

Στην Γιουγκοσλαβία (πρώην), έχει γίνει πλέον must ο τρόπος αυτός. Τον έχουν δοκιμάσει πολλές τραγουδίστριες με θετικό αποτέλεσμα για την καριέρα τους και είναι κάτι φυσικά που πουλάει και στον κόσμο, δένει με την νοοτροπία τους και εν μέρη με τον τρόπο ζωής τους. Αν δεν είχε πέραση στην μάζα φυσικά και δεν θα το κάνανε όλοι μα όλοι, ασχέτως του ονόματος που κουβαλάνε μαζί τους.

1 Comments:

At 1:36 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλά τα λες.Δεν είναι μόνο αυτοί που ανέφερες.Υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home