Παρασκευή, Μαΐου 19, 2006

Ports & Router

    Οι συγκεκριμένες πληροφορίες αφορούν όσους έχουν κάποια σύνδεση adsl ή sdsl και φυσικά κάποιο montem router.  Με τα usb modems ισως να υπάρχει τρόπος να γίνουν και εκεί οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις αλλά δεν το ξέρω.
   Το πείραμα ξεκίνησε με το πρόγραμμα Bitlord, για κατέβασμα torrent files. Η ταχύτητα δεν ήταν ικανοποιητική και ξεκίνησα το ψάξημο. Φυσικά, οσο αναφορά τα torrents ποτε δεν μπορεί η ταχύτητα να φτάσει τα επίπεδα ενός FTP, είναι γνψστό και κατανοητό. Επείσης μεγάλο ρόλο παίζουν οι ρυθμίσεις που κάνει για upload και download, αλλά παρόλα αυτά τα γνωστά ήθελα να δώ αν υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί η ταχύτητα, αν αλλαχτεί το οτιδήποτε στις ρυθμίσεις πέρα απο αυτές που υπάρχουν μετά την εγκατάσταση.
   Βρήκα λοιπόν ένα site, που παρέχει πληροφορίες για διάφορα προγράμματα P2P και torrent, σε συνδιασμό με το router που χρησιμοποιούμε. Για αρχή δοκίμασα το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τις ρυθμίσεις που αναφέρονται για το usr 9107. Υπάρχει διαφορά και μάλιστα μεγάλη. Προχώρησα στις αντίστοιχες ρυθμίσεις για το Limeware και όντως έχει βελτιωθεί αρκετά η ταχύτητα.
   Αν χρησιμοποιήτε παρόμοια προγράμματα προτήνω να ρίξετε μια ματια στις πληροφορίες που δίνει το συγκεκριμένο site, και πιστεύω οτι θα βελτιώσετε τις ταχύτητες σας αρκετά.