Δευτέρα, Μαΐου 15, 2006

Τέλος πρωταθλήματος

    Τελείωσε και το φετινό πρωτάθλημα. Τα πάντα άλλωστε έιχαν κρυθεί αρκετές αγωνιστές πρίν εκτός της δεύτερης θέσης και της τρίτης ομάδας που θα πέσει. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι συμπαθητικός ή όχι για σας ο Γεωργίου αλλά χτές άκουσα να λέει κάτι που κρύβει σχεδόν τα πάντα μέσα του για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
   "Όσες ομάδες που καίγονταν για βαθμούς κ παίζανε με αδιάφορες, πήρανε ακριβώς οτι χρειάζονταν, αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται."
   Και φυσικά έχει απόλυτο δίκαιο στα λεγομενά του. Τέλος πάντων, για εσωτερική κατανάλωση μπορούμε ο καθένας να πεί οτι θέλει και να υποστηρίξει την αγαπημένη του ομάδα, αλλά εγώ ένα πράγμα θα πώ.
   Να μην μιλήσω για Champion league, θα αναφερθώ μόνο στο κύπελλο που και καλά σνομπαρουμε σαν έθνος. Και μιλάω φυσικά για το ouefa, το οποίο έχουν πάρει ΤΟΥΡΚΟΙ - ΡΟΥΜΑΝΟΙ - ΣΕΡΒΟΙ (Γιουγκοσλάβοι τότε) - ΡΩΣΟΙ, ενώ αν αναφερθώ σε χώρες που είχαν φιναλίστ στον τελικό θα ανατριχιάσω.
   Έχουμε φτάσει σε σημείο να γίνεται πρώτο θέμα στις αθλητικές εφημερίδες και να αναφέρεται σαν είδηση και στα πολιτικά δελτία ειδήσεων οι παρακλήσεις μας στον θεό να μην κερδίσουν βαθμό κάποιες ανατολικές ομάδες γιατί θα μας ρίξουν στην γενική λίστα της ουέφα. Άκουσον άκουσον, αν είναι δυνατόν.
   Το επίπεδο μας στο ποδοσγαιρικό στερέωμα είναι τραγικό. Η ΑΕΚ (που θα πάρει μέρος στα προκριματικά του Champion league, και ο ΠΑΟ που θα πάει στο ουεφα, δεν έχουν δικά τους γήπεδα να παίξουν. Το γήπεδο του Ηρακλή είναι όταν κάθεσαι στις πάνω θέσεις σαν να βλέπεις το μάτς απο την απέναντι ταράτσα, ενώ για την τούμπα και γενικά για την ομάδα του ΠΑΟΚ όλοι μας τα ξέρουμε.
   Απο άποψη τεχνικών προδιαγραφών σε κάποιο ύψος στέκονται ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και η ΞΑΝΘΗ. Αν δεν είναι χάλια αυτά, τότε τι είναι?
   Η νοοτροπία μας είναι έτη φωτός πίσω απο τις προηγμένες ποδοσφαιρικές χώρες, να θυμίσω το παράδειγμα της Άρσεναλ. Έκανε μια και μόνο μεταγραφή και ότι χρήμα είχε το έριξε για το νέο της γήπεδο. Έφτασε όμως και στο τελικό της τετάρτης.
   Έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να γκρεμίσουμε τα πάντα γύρω απο το ελληνικό ποδόσφαιρο και να ξεκινήσουμε 
απο το μηδέν τον σχεδιασμό μπας και μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι καλό και ανταγωνιστικό, αλλιώς σε 2-3 χρόνια θα φτάσουμε σε σημείο ο πρωταθλητής μας να δίνει προκριματικά απο τον 3ο γύρο, και στο ουεφα να βγάζουμε με το ζόρι 2 ομάδες.
   Οτι άλλο γίνεται, όπως και η σούπερ λίγκα είναι ημίμετρα και δεν θα αναβαθμίσουν το ποδόσφαιρο μας, απλά θα του προσθέσουν αρκετά ακόμα μπαλώματα και θα το κάνουν ακόμη πιο δυσκίνητο και αποκρουστικό.
   Σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους λίγη χαρά θα μας δώσει το παγκόσμιο κύπελλο, αλλά μετά η προσγείωση στην Ελληνική πραγματικότητα θα είναι φοβερά δύσκολη.
   Προσωπικά με την έναρξη του muntial και μέχρι τέλος αυγούστου δεν πρόκειται να αγοράσω αθλητική εφημερίδα, δεν θα ξοδέψω 1 ευρώ να διαβάζω άρθρα που θα κοροιδεύουν την νοημοσύνη μου, του στύλ " ο κορυφαίος παίκτης ....... που τον θαυμάσαμε όλοι στο χτεσινοβραδυνό μάτς, ήρθε σε επαφή με ανθρώπους του (Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού - Αεκ ή κάποιου άλλου.......)".