Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2006

Μια καλημερα

Μια καλημέρα να πω σε όλους σας. Σιγά σιγά μπαίνουμε σε κανονικούς ρυθμούς, μετά την παύση του καλοκαιριού. Δεν είναι και ΄το πιο εύκολο πράγμα, μετά το αραλίκη αλλά δυστηχώς πρέπει να γίνει. Μας αποδιοργάνωσε το φετινό καλοκαίρι.

Αν και απο διακοπές δεν είδα θάλασσα ούτε ζωγραφιστή, παρόλα αυτά το καλοκαίρι ήταν γεμάτο συγκινήσεις. Γίνανε διάφορα πράγματα, ωραία και περίεργα. Σε μένα και σε γνωστούς. Το σίγουρο είναι ότι το καλοκαίρι του 2006 άφησε το στίγμα του, δυνατά χαραγμένο έτσι ώστε να μην ξεχαστεί, δεν ήταν απλά ένα ακόμα καλοκαιράκι, αλλά έχει ήδη γίνει σημείο αναφοράς.

Ελπίζω (τουλάχιστον στα ωραία δρώμενα) να υπάρξει συνέχεια και να μην χαθούνε.

Το καλοκαίρι όμως τελείωσε, οι υποχρεώσεις μαζεύονται και πρέπει να σταθούμε (και πάλι) στο ύψος των περιστάσεων. Με πρώτο και κύριο σημείο το διάβασμα.

Θεωριτικά σε καμιά 40ριά μέρες θα πρέπει να έχουμε τις εξετάσεις. Οπότε άμεσα θα πρέπει να ασχοληθώ με το σπόρ, για να τελειώνουμε με αυτό το βραχνά. Λίγη υπομονή ακόμα και μια προσπάθεια για να γίνει το γαμωδοατάπ παρελθόν, και να προχωρήσει κάπως η ζωή μας.

Η προσαρμογή θα είναι κομματάκι δύσκολη για όλους μας. Δεν γίνεται διαφορετικά όμως, Εδώ κολλάει το ρητό "σκάσε και κολύμπα", θες δεν θές, έτσι πρέπει να γίνει. ΤΟυλάχιστον μερικοί θα παίρνουν δύναμη απο τις αλλαγές που έγιναν στη ζωή τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και άλλοι θα το παλέψουν μόνοι τους. Φυσικά βρίσκομαι (όπως πάντα) στην δεύτερη κατηγορία.

Οπότε τα καφάλια μέσα τώρα και ο καθένας μας στι υποχρεώσεις του. Ίσως ο χειμώνας να είναι καλύτερος για κάποιους απο μάς, ποιός ξέρει.

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2006

Πάλι στα ίδια

Επιστρέψαμε απο τις ολιγοήμερες διακοπούλες και μπαίνουμε με την μία στα βαθιά πάλι. Στις 10 μέρες που έλειψα υπήρξαν καλές στιγμές αλλά και "περίεργες", έτσι είναι όμως η σωστή συνταγή για να μην βαριέσαι ποτέ.

Είχα χρόνο για ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση, χαλάρωση και σκέψη. Είδα αγαπημένα πρόσωπα, πήγα σε μοναστήρια (αφού δεν έπεσε κάποιο απο αυτά όταν πέρασα την είσοδο είμαι σε καλό δρόμο), πολλές φωτογραφίες και ένα ταξίδι επιστροφής τόσο κουραστικό που σε κάποιες στιγμές σκεφτόμουν ανα κατέβω και να έρθω με τα πόδια.

Με την επιστροφή μου, αρχίσανε και διάφορα περίεργα. Δεν είναι δυνατόν να μην συμβαίνουν και αυτά, πως θα μπορούσε άλλωστε. Δεν θα αναφέρω αν είναι καλά ή άσχημα απλά τα χαρακτηρίζω περίεργα. Τα ταξινόμησα σε κατηγορίες, αυτά που θα τα αφήσω, τα άλλα που θα ασχοληθώ αργότερα και κάποια που χρειάζονται το χρόνο τους να ωριμάσουν και να αποφασίσω στην πορεία αν πρέπει να ασχοληθώ ή όχι. Υπάρχυν και μερικά που θα με προλάβουν και θα ασχοληθούν αυτά με μένα, αλλά είπαμε "όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι".

Αφού έβαλα μια τάξη στο σπίτι, σήμερα το "μωρό" είχε την τιμητική του. Καινούρια ανεμιστηράκια, καθάρισμα, και τα σχετικά. Πήρε μια ανάσα και αυτό για να με συντροφέυει στη συνέχεια. Αε 2-3 μέρες αρχίζουμε χαλαρά διάβασμα, σε καμιά βδομάδα να πιάσουμε ρυθμό και να κυλίσει σε αυτό το ρυθμό ο χρόνος μέχρι τις εξετάσεις.

Θάλασσα δεν είδαμε ουτε σε χαρτί φέτος , να πώ ίσως το επόμενο καλοκαίρι? Άντε να το πώ, το τι θα γίνει μέχρι τότε ποιός το ξέρει. Αν ζούμε όλα τα άλλα κάπως τα φέρνουμε βόλτα.

Πάλι καλά που αποφάσισε και ο έτερος κολλητός να φτιάξει blog-άκι, νάμαστε σε επαφή και όχι μόνο με τηλέφωνα και sms-σια. Μαζευόμαστε σιγά σιγά, πάλι μετά απο αρκετό καιρό, κρατάμε την τρελοπαρέα σε χαλαρούς δεσμούς για να μην σκορπίσουμε στους άπειρους ανέμους. Γεωγραφικά πάντως καλύπτουμε σχεδόν όλη την ελλάδα, απο άκρη σε άκρη και με τους ενδιάμεσους σταθμούς.

Μια χαρά, περάσαμε τόσα και τόσα μαζί δεν λέει να χαθούμε.

Ζέστη φοβερή και πως να διαβάσεις τώρα μου λές? Θα περιμένω μετά την τρίτη μπας και ηρεμήσει κάπως η δουλειά, αλλά τετάρτη θα πρέπει να έχει γίνει η αρχή.

Έχω αφήσει πολλά ατελείωτα πράγματα, σε κάποια στιγμή θα πρέπει να τα ολοκληρώσω, αλλά ποιό απο τα ακόλουθα ρητά να ακολουθήσω?

1. Το γοργόν και χάρην έχει

2. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει

3. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει

4. Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον αύγουστο

5. Κάθε εμπόδιο για καλό

6. Δεν είχαμε που να κοιμηθούμε θέλαμε και στου παπά το σπίτι (λάθος, αυτό δεν κολλάει εδώ)

Αλλαγές??? Υπήρξαν

Αλλαγές??? Θα υπάρξουν

Ανατροπές???? Υπήρξαν

Ανατροπές???? θα υπάρξουν

Στασιμότητα????Υπάρχει

Στασιμότητα????δεν σου λέω αν θα υπάρξει και στην πορεία, όλα έτοιμα τα θέλεις........

Να σου στείλω σημάδι?????

Να σε βάλω να αναρωτηθείς????

Να γράψω κάτι για να καταλάβεις σε ποιόν απευθύνομαι????

Να σε πάρω τηλ???? Δεν μου αρέσει η φιλοσοφία και η συζήτηση γενικού ενδιάφεροντος.......

Πάντως έχω να πώ κάτι:

Ψηλέ, να περάσετε υπέροχα εκεί που είσαστε. Χαλαρά και να το ευχαριστηθείτε

Αρχιτέκτονα, τα συγχαρητήτρια μου για την "προαγωγή" (μην ξεχάσεις τα φοντανάκια)

Σε όλουε τους υπολοίπους θα κάνω βολτούλα απο τα blog-άκια τους και θα τους γράψω.

Σε σένα, καλό χειμώνα.

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2006

Zdravo svima

Na sas steilo kai tin kalimera mou apo tin servia, distixos den iparxei h dinatotia gia ellinikous xaraktires, opote greeklish kai agios o theos.
To fantastiko poy iparxei edo einai h drosia, katafera n akoimitho san anthropos me tous 18 vathmous thermokrasia, tin exo katavrei. Den ksero pos einai o kairos kato alla meta ta 35aria kai ta 40aria epitelous ligi drosia.
An kai akouo oti h athina einai adia, opote thanai fovera kato aftes tis meres, kai edo den pername asxima, oxi kati to extreme alla irema kai oraia.
Ksekourasi, kales pareoules, iremia (an kai xalase apo xtes afto........) alla se genikes grammes einai apsoga. An valoume kai tin ddrosia poy me exei xaropoihsei idiaitera tote ola kala.
Bicemo u kontaktu ili cemo pricati kad se vidimo dole, a ima sta da se poprica........
i to mnogo.
Poljubac svima

Κυριακή, Αυγούστου 06, 2006

Διακοπές!!!

Αποφάσισα και εγώ να την κάνω για λίγες μέρες για διακοπές. ΤΟ μέρος που διάλεξα δεν έχει σχέση με τις κλασικές διακοπές, δηλ θάλασσα μπανάκια νυχτερινά μπαράκια δίπλα στη θάλασσα, καλοκαιρινά φλέρτάκια και τα λοιπά.

Πως το έχουμε πεί? Τα κάνουμε όλα ανάποδα!!!! Οπότε όλοι πάτε θάλασσα, άρα εγώ θα την κάνω για βουνό, τι πιο φυσιολογικό!!!!!!

Φεύγω για σερβία, σε παλιά και γνώριμα μέρη, με πολλούς και καλούς φίλους. Στην πόλη που έζησα πολλά χρόνια και με ξέρουν και οι πέτρες. Χαλαρά να περάσουν μερικές μέρες, χωρίς πολλές σκέψεις και εντάσεις, έτσι απλά για ξεκούραση.

Προτάσεις υπήρχαν πολλές αλλά διάλεξα τελικά τα παλιά καλά μέρη, για πολλούς και διάφορους λόγους. Όπως οικονομικό, να φύγεις για εξωτερικό και όπως και να τα υπολογίζεις να μην μπορείς να ξοδέψεις περισσότερα απο 100 ευρώπουλα για 7-10 μέρες μαζί με το ταξίδι είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

Να πας σε μέρος που όσες μέρες και να μείνεις δεν είναι αρκετές για να δείς τους καλούς φίλους, είναι κάτι που σου φτιάχνει την διάθεση. Ξέρω οτι θα ασχοληθώ μόνο με αγαπημένα πρόσωπα, η κάθε λέξη που θα πώ και θα ακούσω θα έχει σημασία και δεν θα είναι απλά για να περάσει ο χρόνος.

Φίλοι που παντρεύτηκαν και δεν μπόρεσα να είμαι στο γάμο τους, φίλες και συναδέρφοι που ξεκινήσανε την επεγγελματική τους καριέρα, άνθρωποι που με στηρίξανε όσο ζούσα και σπούδαζα εκεί, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές των πολέμων (ζήσαμε και τους 4 εκεί), άλλοι που δεν ξέχασαν την βοήθεια που τους πρόσφερα και άλλα πολλά.

Μερικές μέρες ξεκούρασης, έτσι απλά. Χωρίς να χρειάζεται να εξηγείς γιατί αναπνέεις γιατί κάνεις αυτό και όχι εκείνο.

Όσοι φύγετε καλά να περάσετε, όσοι μείνετε ίσως και να περάσετε καλύτερα στην άδεια Αθήνα.

Αν δεν γράψω post-άκι για εντυπώσεις απο το μέρος των διακοπών, θα γίνει με την επιστροφή. Και θα υπάρξουν και οι ανάλογες φωτογραφίες φυσικά.

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2006

Ενημέρωση

Λοιπόν πρέπεινα σας ενημερώσω που χώνεστε όταν μπαίνετε και διαβάζετε το blog. Να ξέρετε που πάτε και τι σας περιμένει.

Καταρχήν είμαι δήθεν, αλλά πολύ δήθεν. Το παίζω γενικώς και ότι βλέπετε - ακούτε - διαβάζετε δεν είναι τίποτα αληθινό. Όλα ψεύτικα, όλα κα΄που αποσκοπούν, κυρίως στο να σας παραπλανήσω με μια ψεύτικη με άψογο περυτίλιγμα εικόνα. ¨οταν φάτε την εικόνα αυτή τότε θα κάνω παιχνίδι, γιατί κάπου αποσκοπώ δεν τα κάνω όλα αυτά τυχαία.

Αν και θα μπορούσα να τα κάνω έτσι και χωρίς λόγο, απλά για να ικανοποιήσω τον εγωκεντρισμό μου, να ανεβάσω την αυτοπεποίθηση μου, και να το παίζω γκόμενος φοβερός, πανέξυπνος, εγώ είμαι ο μόνος και ο πρώτος και όλοι εσείς είστε απλά ανθρωπάκια. Φυσικά να ξέρετε ότι όλα αυτά πάνε πακέτο με την πλήρη εκμετάλευση σας απο μένα, στο οικονομικό - κοινωνικό - αισθηματικό - πνευματικό και ατομικό επίπεδο.

Έπαθα μια κρίση ειλικρείνιας τώρα και τα γράφω γρήγορα πρίν μου περάσει, οπότε αρπάξτε την ευκαιρία για να καταλάβετε την αλήθεια.

Να θυμάστε πάντα (ασχέτως τι θα πώ αργότερα):

Είμαι στην καλύτερη περίπτωση παθολογικός ψεύτης, φοράω πάντα ψεύτικο προσωπείο, εκμεταλεύμαι ανθρώπους και καταστάσεις, για αυτό προσοχή σε όσους συναναστρέφονται
μαζί μου.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ